Thas fra Bagedysten – Perfektionist og “typen” der altid gør sig umage! Hendes TT38® fortæller os, hvorfor hun lykkedes med sine mål!

Thas fra Bagedysten. Dyden i at gøre sig umage! 

Tharsiny Thanendran, kendt som Thas, har både imponeret som finalist i den store bagedyst og som en dedikeret civilingeniør hos Novo Nordisk. Hendes rejse illustrerer perfekt, hvordan man kan bringe sine toptalenter i spil, både inden for så forskellige områder, som kage-nørderi og projektledelse. Hendes unikke kombination af talenter understøtter hendes succes på tværs af både professionelle og personlige bestræbelser.

Disse er Thas’ fremtrædende talenter: 

Disciplineret: Thas’ disciplin viser sig tydeligt i hendes evne til at organisere og prioritere opgaver. Dette talent er afgørende, både når hun styrer store projekter på jobbet og når hun håndterer tidskritiske opskrifter under bagedysten. Hendes metodiske tilgang sikrer, at alt udføres med nøje opmærksomhed på detaljer. 

Målrettet: Hendes målrettede natur driver hende til konstant at forbedre sig og stræbe efter sine mål, uanset om det er inden for ingeniørarbejde eller i bagekunst. Dette træk er kernen i hendes succes og tillader hende ikke kun at nå, men ofte at overgå de målsætninger, hun sætter for sig selv. 

Værdifast: Thas holder fast i sine værdier, hvilket skaber en stærk moralsk rygrad, der vejleder hendes beslutninger og handlinger. Hendes værdifasthed sikrer, at hun forbliver tro mod sig selv og sine principper, hvilket giver hende respekt og tillid blandt hendes kolleger og konkurrenter. 

Retfærdig: Hendes retfærdighedssans er særligt fremtrædende i hendes professionelle liv, hvor hun sikrer, at alle holdes ansvarlige til de samme standarder, og at beslutninger træffes på en fair og overvejet måde. Dette talent hjælper med at opretholde et sundt og positivt miljø, både på arbejdspladsen og i mere sociale sammenhænge. 

Optimistisk: Selv i pressede situationer formår Thas at bevare en optimistisk holdning. Dette er væsentligt i hendes rolle som problemløser og innovator, hvor udfordringer konstant opstår. Hendes evne til at se muligheder frem for forhindringer motiverer og inspirerer hendes team til også at tænke positivt. 

Startende: Som en person, der ikke er bange for at tage initiativ, skubber Thas ofte til grænserne og starter nye projekter. Dette træk er værdifuldt i dynamiske og hurtigt skiftende brancher, hvor evnen til at være foran og initiere ændringer kan skabe afgørende fordele. 

Thas’ samling af toptalenter gør hende til en formidabel konkurrent i bagedysten og en uvurderlig medarbejder hos Novo Nordisk. Hendes disciplinerede og målrettede arbejdsetik kombineret med et stærk moralsk kompas og en evig optimisme skaber et robust fundament for både personlig og professionel vækst.

De Perfektionistiske Træk

For Thas betyder perfektionisme mere end blot at udføre opgaver korrekt; det handler om en konstant stræben efter at overgå sine egne høje forventninger. Hendes tilgang til både ingeniørarbejde og konkurrence bagning demonstrerer, at kun det bedste er godt nok. Hendes nøje tilgang sikrer, at hver detalje er på plads – ikke kun for at møde de opstillede krav, men for at overgå dem. Dette ses også på nedenstående billede, nemlig Thas med en af hendes fantastiske kager, hvor der er øje for smag og detaljen, dette gjorde det også muligt for hende at nå så langt i den store bagedyst. 

Med hendes eget ord: “Jeg har det allerbedst, når jeg har et godt overblik over alle opgaver… selvom jeg ikke har alle ting i mål, så ved jeg, hvor de er henne.” Dette niveau af kontrol og overblik er essentielt for Thas’ succes og for at kunne opretholde en standard, hvor ‘knivskarpt’ er det eneste acceptable.  

 

Det Moralske Hattrick 

At være moralsk i orden er lige så vigtigt for Thas som den fysiske præcision i hendes arbejde. Hendes værdifasthed, retfærdighedssans og pligtopfyldenhed er dybt integreret i hendes professionelle identitet og personlige værdier. Hun insisterer på, at arbejdet ikke kun skal udføres til perfektion, men også skal være retfærdigt og etisk korrekt. Dette indebærer retfærdig behandling af kollegaer, gennemsigtighed i hendes arbejdsprocesser og en urokkelig tro på at gøre det rigtige, selv når det er svært. 

Tharsinys ekstraordinære karriereforløb illustrerer, hvordan man effektivt kan integrere passioner og professionelle ambitioner. Hendes evne til at balancere tekniske og kreative aspekter i sit arbejde og i sin fritid gør hende til et inspirerende eksempel for alle, der ønsker at forene forskellige interesser, og hvordan man ser et billede af et menneske som gør sig umage og lærer af sine fejl hele vejen rundt, både når det gælder hendes fritid, bagning og hendes karriere. Thas’ historie er et vidnesbyrd om, at når man gør sig umage, uanset arena, kan man nå langt og inspirere andre til at følge trop.

TT38® Talent Testen gav Thas en aha-oplevelse ved at afsløre hendes skjulte styrker. Med denne indsigt kan hendes chef nu udnytte hendes toptalenter fuldt ud. Dette viser, hvor vigtigt det er at bruge TT38® Talent Testen for at maksimere potentialet i enhver medarbejder. For Thas betyder det også, at hun kan excellere i projektledelse nu og senere i sin karriere kan avancere til programledelse.

Gør som Thas, og prøv vores TT38® Talent Test, samt en feedback med en af vores dygtige konsulenter, og få en forståelse for dine bund og top talenter, samt hvad der gør din profil unik.

Prøv vores Gratis TT38® Talent Test her!

Tilbage til blog oversigten

Udtalelser fra glade kunder

"I DOVISTA ser vi ”selection” som en af vores væsentligste kompetencer, da vores evne til at vælge de rette personer til rette position er altafgørende for at sammensætte den optimale organisation.

I HR har vi indtil for kort tid siden baseret interviews på DiSC profiler, som er et udemærket samtaleværktøj, men samtidig været klar over at vi har manglet et decideret analyse og udviklingsværktøj.

Vi har derfor valgt at indgå i et samarbejde med Talents Unlimited om deres TT38 ”Talent-test”, der giver os nye og langt bedre muligheder for at sammensætte teams og organisation baseret på en reel test. Det giver os nogle muligheder vi ikke tidligere har haft. Det at vi har valgt selv at blive certificeret skyldes at vi ser værktøjet anvendt langt bredere end rekruttering alene, hvorfor vi gerne vil have det in-house, så vi kan arbejde mere agilt, ved selv at have kompetencen"

""

"Kenneth og hans team har lavet TT38 testen på alle i vores team. Det har været et øjenåbnende forløb for alle parter, hvor vi hver især har fået identificeret personlighed, værdier, menneskelige top-talenter og non-talenter - samt disses paradokser.

Jeg, såvel som medarbejdere, er efter de individuelle gennemgange nu gearet til at spotte de opgavetyper, vi hver især trives bedst med, så vi kan løse dem med mindst mulig energi og få højst muligt output.

Jeg føler virkelig, at vi har fået formet brikkerne og vi nu kan begynde at lægge puslespillet og skabe nogle endnu bedre teams, som forstår og supplerer hinandens talenter.

Det vil give os bedre bundlinje. Økonomisk såvel som socialt"

"Personlighedstests har det med at give et temmelig karikeret - og derfor begrænset brugbart - billede af et menneske. Sådan er TT38 ikke.

TT38 tegner en nuanceret profil, der bedre tager højde for de ofte meget modsatrettede kvaliteter, vi hver især besidder. Konklusionerne begrænses ikke til "blå personlighed med lidt grøn, så derfor er du sådan", men bygges på data om en lang række personlige træk og tager højde for samspillet imellem dem. Det hele præsenteres på en forholdsvis overskuelig måde og suppleres af kyndig udspørgen og tolkning fra Kenneth og Leos side, så de sidste nuancer kommer med.

De varmeste anbefalinger herfra til både rekruttering, effektivisering og ren og skær nysgerrighed."

1 / 4