Medarbejder udvikling
Forståelse for styrker og svagheder
En undersøgelse fra AS3 har vist, at 21% af jobskift bunder i et ønske om personlig og faglig udvikling. Manglende fokus på medarbejderudvikling kan således blive dyrt, da din organisation risikerer at skulle betale, hvis de bedste medarbejdere af den grund stopper.
Omkostningerne kan både være direkte som rekrutteringsomkostninger eller indirekte i form af manglende effektivitet i opstarten, tabt indtjening og ved afbrydelses- og adaptionsomkostninger.
Der er mange penge at spare, og det første skridt for jer er at identificere hvilke medarbejdere der har behov for udvikling, og hvilken slags udvikling der er tale om.

Sørg for rette udvikling
Vi ser desværre ofte, at virksomheder kun taler med deres medarbejdere om kompetenceudvikling. Meget kan imidlertid vindes ved at øge medarbejdernes egen-forståelse, da de fleste ofte drager stor gavn af at kende deres egne styrker og svagheder.
TT38-testen faciliterer bedre kendskab, og på den måde gør den det muligt for medarbejdere at iscenesætte deres talenter. Med øget forståelse kommer øget kontrol over talenterne – groft sagt går medarbejderne fra at være slaver af deres ureflekterede kognitive vaner til at styre og anvende dem bedst muligt.
En talentbevidst arbejdsstyrke giver højere produktivitet, og det er ofte mere værd at forbedre procestænkning som helhed end blot at prakke flere enkeltkompetencer på.

Træn lederne i at udvikle medarbejderne
Et vigtigt element i effektiv medarbejderudvikling er ledernes afgørende rolle. Op mod 70% af medarbejderens engagement er direkte kædet op på deres nærmeste leder, og det er også lederen, der står for den daglige iscenesættelse af medarbejderens talent.
I overført betydning er det tilsvarende træneren i en fodboldklub, der står for den løbende udvikling af sine spillere dag ind og dag ud. Træneren siger ikke til sine spillere, at de skal tage til sportschefen, så de kan udvikles til stjerner.

VIDSTE DU AT? – EN META-ANALYSE AF 1.2 MIO PERSONER, VISTE FØLGENDE RELATION MELLEM TALENTBASERET MEDARBEJDERUDVIKLING OG VIRKSOMHEDENS OUTPUT:
• Kundeengagement: 3.4–6.9% forøgelse
• Medarbejderengagement: 9.0–15.0% forøgelse
• Profit: 14.4–29.4% forøgelse
• Salg: 10.3–19.3% forøgelse
• Lav churn: 5.8–16.1% reduktion
• Høj churn: 26.0–71.8% reduktion