TV-værten Christian Degn har flere talenter end de fleste

Du kender ham fra feel-good underholdningsprogrammer som ”Nybyggerne”, ”Hammerslag” og ”Alt det min far ikke har lært mig”. Eller måske husker du ham som den bidske graverjournalist fra ”Kontant”?

Christian Degn har taget TT38 Talenttesten – og har sammen med Anne Brink Frederiksen været forbi os for at dykke ned i Christians testresultat med Thorbjørn Saltorp, Talents Unlimited.

Den mangefacetterede Christian Degn har faktisk flere toptalenter end det vi normalt ser i TT38 Talenttesten; han har 15-16 talenter mod gennemsnittet på cirka 10 – og det indikerer intelligens og talrige karrieremuligheder.

 

”TT38 Talenttesten har givet et nyt perspektiv på mig selv”

Så hvad siger Christian Degn egentlig til at blive TT38 Talenttestet?

“Jeg sagde i første omgang ja til testen for sjov – og fordi jeg generelt er nysgerrig og synes, det er vigtigt at udvikle sig selv som menneske. Men at testen så rammer så mange ting rigtigt, kom virkelig bag på mig. Og at jeg samtidig fik et nyt perspektiv på mig selv, og hvordan mine forskellige evner både arbejder sammen – og kan modarbejde hinanden – har sat en masse nye tanker i gang. “

 

Thorbjørn Saltorp fortæller:

”Christian er svær at sætte i boks. Hans TT38 Talentgraf viser, at han både kan være en dyb tænker og har den logiske og analytiske side i sig. Han er hårdtarbejdende og kan piske derudad.

Samtidig har han også en social, behagelig og kreativ side i sig. Derfor er han enorm dygtig til at fange både det faglige og det menneskelige i en situation.

Christians TT38 Talentgraf har ligheder med det vi ofte ser hos de gode skuespillere; hvor talenter som Kommunikerende og Charmerende kombineres med en dybde. Derfor gør Christian sig også rigtig godt på en skærm.”

 

Alle vil være venner med Christian

Lad os dykke lidt længere ned i Christians TT38 talenter:

Hans Idérige talent får nye ideer og skriver godt, hans Retfærdige kæmper for fairness, og med hans Strategiske talent finder han nye veje til at afdække ting. Hans Forbedrende talent sørger altid for det kvalitets- og procesforbedrende – og hans Konkurrerende og Ansvarlige vil udfordre verden.

Både Christian og Anne kan genkende den feedback. De har kendt hinanden siden skoletiden, og Anne Brink Frederiksen, Talent Consult, fortæller:

”Christian vaar allerede dengang meget målrettet, flittig og ansvarlig, men han var også den sjove og meget kammeratlige.

Han er den person, der stadig tager hjem til barndommens landsby, tæt på Randers, for at være med til halbal eller et fodboldarrangement, hvor han mødes med alle venner og bekendte fra dengang.”

 

Thorbjørn fortsætter:

”Christian har den der flinke person i sig, som alle vil være venner med. Derfor har han også alle de flinke spørgsmål i sig som journalist. Han kan køre på overfladen – eller gå helt i dybden og stille de hårde spørgsmål. Så lad være med at provokere ham, for han kan godt svare hårdt igen.”

Som journalist er han lidt af en hybrid, der kan trække underholdningsniveaet op.”

 

“Jeg har mødt mig selv på en ny måde”

Christian Degn forklarer:

“Dels er det rart at få bekræfter nogle ting, jeg havde på fornemmelsen, men mest af alt er det fedt at blive klogere på, hvor “jeg virker”. Man kan sige, jeg har mødt mig selv på en ny måde. For mig er dét at lære sig selv endnu bedre at kende en oplagt måde at udvikle sig selv på. Både fagligt og privat.”

 

Identitet som hårdtslående journalist

Christian og kollegaerne var tæt på at vinde Cavling-prisen i 2006 for sagen om den Store Kødskandale, som væltede forbrugerministeren, Lars Barfoed. Dengang lå Christians identitet i at være den hårdtslående graverjournalist.

Men hans chefer ville noget andet; de flyttede ham til de bløde historier – hvilket kom som et stort chok; han så det som en degradering, nærmest en fyring.

Så kan det ske igen? – At hans arbejdsliv slår endnu en kolbøtte, ufrivillig eller frivillig?

”I bund og grund handler det om; hvad har du egentlig lyst til, Christian?”, siger Thorbjørn.

”Christian har gang i alt muligt, men faktisk kan han også være en virkelig dygtig konceptuel leder. Han har ledelsestræk, og egner sig til at sparke projekter i gang, få idéerne, skabe begejstring og bevæge folk for at få dem med.”

Så hvem ved hvornår Christian laver den næste saltomortale i sit arbejdsliv.

 

 

Fakta om TT38 Talenttesten

 

  • En nuanceret personlighedstest, der finder ind til netop det, du er bedst til i arbejdsrelaterede sammenhænge – og hvad du får energi af. Testen rangerer dine 34 forskellige talenter samt de 4 skjulte talenter = i alt 38 kompetencer

 

  • Din TT38 Talentprofil er lige så unik som dit fingeraftryk! TT38 giver et helt billede af dig, præsenteret i en konkret rapport samt med mulighed for personlig feedback.

 

  • TT38 giver en unbiased, åben tilgang til mennesker, hvor fx. alder og køn ikke indvirker på resultatet – og hvor CV’et ikke spænder ben i rekrutteringen

 

  • TT38 bruges i alle typer virksomheder, til Leder- og medarbejderudvikling, rekruttering, onboarding, reboarding, rightsizing, team-optimering, succesprofiler og salgsudvikling

 

  • Talents Unlimited ejer og uddanner i TT38 Talenttesten. Vi arbejder med Talent Management og talentudvikling i virksomheder – vores dygtige konsulenter giver feedbacks og afholder skræddersyede workshops samt TT38 Certificeringskurser og Master Class

 

  • Fun fact: TT38 Talenttesten er dansk og har i mere end 15 år været et populært værktøj for virksomheder og individer. TT38 Talenttesten findes på dansk, engelsk, tysk, svensk og norsk.

 

Vil du vide mere om TT38 Talenttesten, så klik her.

Du er også altid mere end velkommen til at kontakte os og høre nærmere.

 

👉 Talents Unlimiteds mission er at gøre verden til et bedre (arbejds)sted.

Tilbage til blog oversigten

Udtalelser fra glade kunder

"I DOVISTA ser vi ”selection” som en af vores væsentligste kompetencer, da vores evne til at vælge de rette personer til rette position er altafgørende for at sammensætte den optimale organisation.

I HR har vi indtil for kort tid siden baseret interviews på DiSC profiler, som er et udemærket samtaleværktøj, men samtidig været klar over at vi har manglet et decideret analyse og udviklingsværktøj.

Vi har derfor valgt at indgå i et samarbejde med Talents Unlimited om deres TT38 ”Talent-test”, der giver os nye og langt bedre muligheder for at sammensætte teams og organisation baseret på en reel test. Det giver os nogle muligheder vi ikke tidligere har haft. Det at vi har valgt selv at blive certificeret skyldes at vi ser værktøjet anvendt langt bredere end rekruttering alene, hvorfor vi gerne vil have det in-house, så vi kan arbejde mere agilt, ved selv at have kompetencen"

""

"Kenneth og hans team har lavet TT38 testen på alle i vores team. Det har været et øjenåbnende forløb for alle parter, hvor vi hver især har fået identificeret personlighed, værdier, menneskelige top-talenter og non-talenter - samt disses paradokser.

Jeg, såvel som medarbejdere, er efter de individuelle gennemgange nu gearet til at spotte de opgavetyper, vi hver især trives bedst med, så vi kan løse dem med mindst mulig energi og få højst muligt output.

Jeg føler virkelig, at vi har fået formet brikkerne og vi nu kan begynde at lægge puslespillet og skabe nogle endnu bedre teams, som forstår og supplerer hinandens talenter.

Det vil give os bedre bundlinje. Økonomisk såvel som socialt"

"Personlighedstests har det med at give et temmelig karikeret - og derfor begrænset brugbart - billede af et menneske. Sådan er TT38 ikke.

TT38 tegner en nuanceret profil, der bedre tager højde for de ofte meget modsatrettede kvaliteter, vi hver især besidder. Konklusionerne begrænses ikke til "blå personlighed med lidt grøn, så derfor er du sådan", men bygges på data om en lang række personlige træk og tager højde for samspillet imellem dem. Det hele præsenteres på en forholdsvis overskuelig måde og suppleres af kyndig udspørgen og tolkning fra Kenneth og Leos side, så de sidste nuancer kommer med.

De varmeste anbefalinger herfra til både rekruttering, effektivisering og ren og skær nysgerrighed."

1 / 4