IQ VODCAST 1: MYTER OM MENNESKER MED HØJ INTELLIGENS  

Denne vodcast er den første i en mini-serie på 2, der handler om IQ & Talenter.
Den blev afholdt som webinar i maj 2022.

Kloge mennesker er nørder, som med deres introverte personlighed er lidt socialt akavede, går med briller og arbejder som forskere, beregnere, analytikere og andet, hvor man skal tænke sig meget om.

Ovenstående udsagn er selvfølgelig noget unuanceret vrøvl. Ikke desto mindre er det sådan mennesker med høj intelligens portrætteres i film, TV-serier, tegnefilm osv.

Så måske vi kollektivt har den bias, at mennesker med høj intelligens ser ud på en bestemt måde, har en bestemt personlighed og arbejder med bestemte områder. Hvilket vil betyde, at mennesker som er ekstroverte og arbejder i kreative, humanistiske eller håndværksfag ikke kan være lige så intelligente.
Bias har betydning for, hvordan vi udvælger og behandler mennesker, på godt og ondt.

Vil du derfor gerne høre lidt om:

  • Hvad intelligens overhovedet er og hvad det ikke er
  • Hvornår og hvorfor høj intelligens kan være en fordel at vælge ud fra, når du gerne vil finde en ny medarbejder?
  • Hvilke kognitive top-talenter og non-talenter, som vores undersøgelse viser går på tværs af mennesker med høj intelligens

 

Tilbage til blog oversigten

Udtalelser fra glade kunder

"I DOVISTA ser vi ”selection” som en af vores væsentligste kompetencer, da vores evne til at vælge de rette personer til rette position er altafgørende for at sammensætte den optimale organisation.

I HR har vi indtil for kort tid siden baseret interviews på DiSC profiler, som er et udemærket samtaleværktøj, men samtidig været klar over at vi har manglet et decideret analyse og udviklingsværktøj.

Vi har derfor valgt at indgå i et samarbejde med Talents Unlimited om deres TT38 ”Talent-test”, der giver os nye og langt bedre muligheder for at sammensætte teams og organisation baseret på en reel test. Det giver os nogle muligheder vi ikke tidligere har haft. Det at vi har valgt selv at blive certificeret skyldes at vi ser værktøjet anvendt langt bredere end rekruttering alene, hvorfor vi gerne vil have det in-house, så vi kan arbejde mere agilt, ved selv at have kompetencen"

""

"Kenneth og hans team har lavet TT38 testen på alle i vores team. Det har været et øjenåbnende forløb for alle parter, hvor vi hver især har fået identificeret personlighed, værdier, menneskelige top-talenter og non-talenter - samt disses paradokser.

Jeg, såvel som medarbejdere, er efter de individuelle gennemgange nu gearet til at spotte de opgavetyper, vi hver især trives bedst med, så vi kan løse dem med mindst mulig energi og få højst muligt output.

Jeg føler virkelig, at vi har fået formet brikkerne og vi nu kan begynde at lægge puslespillet og skabe nogle endnu bedre teams, som forstår og supplerer hinandens talenter.

Det vil give os bedre bundlinje. Økonomisk såvel som socialt"

"Personlighedstests har det med at give et temmelig karikeret - og derfor begrænset brugbart - billede af et menneske. Sådan er TT38 ikke.

TT38 tegner en nuanceret profil, der bedre tager højde for de ofte meget modsatrettede kvaliteter, vi hver især besidder. Konklusionerne begrænses ikke til "blå personlighed med lidt grøn, så derfor er du sådan", men bygges på data om en lang række personlige træk og tager højde for samspillet imellem dem. Det hele præsenteres på en forholdsvis overskuelig måde og suppleres af kyndig udspørgen og tolkning fra Kenneth og Leos side, så de sidste nuancer kommer med.

De varmeste anbefalinger herfra til både rekruttering, effektivisering og ren og skær nysgerrighed."

1 / 4