Mindre end 3% fejlansættelser – Succesfuld rekruttering

Mads Wedderkopp, Chairman og CEO hos DreamInfluencers. Tidligere CEO hos Quickorder.

 

Mads Wedderkopp har gennem de sidste 8 år konsekvent brugt TT38 Talenttesten til at ansætte 70 nye medarbejdere hos Quickorder – og kun 2 gange har de ramt forbi. Altså et imponerende resultat med mindre end 3% fejlansættelser.

Det er dyrt, både menneskeligt og økonomisk, at ansætte den forkerte – det koster mellem 75-150% af en nyansat medarbejders årsløn ved hver eneste fejlansættelse.

Starten på succesen

Det hele startede for 8 år siden, hvor Thorbjørn Saltorp, chefkonsulent hos Talents Unlimited, i et opslag på LinkedIn søgte frivillige CEOs til TT38 Talenttesten. Mads Wedderkopp meldte sig, men han var mildt sagt skeptisk på forhånd.

”Jeg havde en lederstilling som CEO hos Quickorder og havde flere gange taget og brugt andre tests, blandt andet DISC. Men ærlig talt, jeg synes de andre tests havde været ren bullshit. Så det var virkelig en Wauw-oplevelse da jeg fik feedback på TT38.”

En TT38 Talenttest består af 220 spørgsmål, og resultatet er en 20 siders rapport, hvor den individuelle talentpakke beskrives samt visualiseres af grafer. Mads Wedderkopp fortæller, at det var første gang han tog en test, hvor resultatet gav mening, det var validt og praktisk brugbart i arbejdssammenhæng.

Herefter gik det hurtigt; Mads arbejdede effektivt på at integrere TT38 i Quickorder. Sammen med den øvrige ledelse besluttede han, at når de fremover skulle hyre, ville de bruge TT38 konsekvent.

Mavefornemmelse + TT38 = vellykket rekruttering

I de sidste 8 år har formlen på vellykket rekruttering været kombinationen af, at Mads skal have en god mavefornemmelse af kandidaten samt en TT38 testrapport, der viser at kandidaten matcher jobbet både med sine kompetencer, samt også matcher det team den nyansatte skal arbejde i såvel som matcher den nærmeste leder.

”Da jeg begyndte at bruge TT38 ved alle rekrutteringerne viste det sig, at der indimellem var kandidater som jeg havde undervurderet; de var i virkeligheden det helt rigtige match til stillingen. Og der var andre kandidater, som jeg troede var de helt rigtige, men Talenttesten afslørede at de ikke ville egne til jobbet i netop det team.”

Mads fortæller, at han typisk bruger 4-8 uger på en rekrutteringsproces – derfor er det selvfølgelig vigtigt, at det ikke ender som ren spildtid. Men endnu vigtigere er det, at TT38 sørger for at han ikke får de forkerte mennesker ind i organisationen.

”Det tager kun 1 forkert profil at ødelægge en hel virksomhedskultur, især i en mindre virksomhed, som start-/scale-up.”

Mads kommer bag facaden på kandidaten, han fortæller at der er indikatorer i testrapporten, som kan pege på at profilen potentiel set kan være narcissist eller udvise psykopatiske træk; corporate psychopaths. Disse profiler vil ofte klare sig virkelig godt til jobsamtaler og i rekrutteringsprocesser, men kan selvsagt give omsiggribende konflikter, hvis de lukkes ind i en virksomhed.”

Reboarding

Det ligger Mads på sinde, at de ansatte føler sig set og hørt – og Quickorders employee retention, altså evnen til at fastholde medarbejderne, er også rigtig god. Faktisk mener Mads, at TT38 er allerbedst når den bruges til at forbedre arbejdslivet for hans kollegaer:

”Testen sætter medarbejdernes styrker i spil. Jeg gør meget op i Continuous performance management” – hvor medarbejderne trives og dermed kan performe bedre –
”De føler sig set og hørt. Jeg har en fast samtale med den enkelte, nogen har behov for at tale en gang om ugen, andre en gang om måneden. Samtale-frekvensen baserer jeg på den individuelle Stressgraf, der indikerer den ansattes behov og tendens til at blive stresset under forskellige forhold. Vores samtale modvirker stress.”

DreamInfluencers

Mads er Founder af Quickorder, og nu CEO i Dreaminfluencers, en nyere virksomhed der arbejder med Influencer Marketing på sociale medier. De skal indenfor de næste 12 måneder fordoble deres medarbejderstab fra 10 til 20 – Og planen er også at bruge TT38.

Mads er både Certificeret og har en Master i TT38, og alle ledere og mellemledere i Quickorder blev ligeledes certificerede i TT38.

”Udfordringen kan være at sætte tiden af til det, men det er værd at prioritere det. Hos Quickorder lavede vi forløb, hvor Leo Smith fra Talents Unlimited underviste et helt Quickorder hold af gangen ude hos os. Planen er at sende et par Dreaminfluencers ad gangen på Certificeringshold i Lyngby hos Talents Unlimited, så kan de sparre med hinanden 2 og 2 i løbet af undervisningen og i de praktiske øvelser.”

Vil du også vide mere om brugen af TT38 og om TT38 Certificeringen, så kontakt os gerne for en uforpligtende snak om hvilke forløb vi kan tilbyde dig og din virksomhed.

Vi skræddersyr både TT38 Certificeringsforløb og Teamtest forløb, så de passer til antal af deltagere fra din virksomhed.

 

Tilbage til blog oversigten

Udtalelser fra glade kunder

"I DOVISTA ser vi ”selection” som en af vores væsentligste kompetencer, da vores evne til at vælge de rette personer til rette position er altafgørende for at sammensætte den optimale organisation.

I HR har vi indtil for kort tid siden baseret interviews på DiSC profiler, som er et udemærket samtaleværktøj, men samtidig været klar over at vi har manglet et decideret analyse og udviklingsværktøj.

Vi har derfor valgt at indgå i et samarbejde med Talents Unlimited om deres TT38 ”Talent-test”, der giver os nye og langt bedre muligheder for at sammensætte teams og organisation baseret på en reel test. Det giver os nogle muligheder vi ikke tidligere har haft. Det at vi har valgt selv at blive certificeret skyldes at vi ser værktøjet anvendt langt bredere end rekruttering alene, hvorfor vi gerne vil have det in-house, så vi kan arbejde mere agilt, ved selv at have kompetencen"

""

"Kenneth og hans team har lavet TT38 testen på alle i vores team. Det har været et øjenåbnende forløb for alle parter, hvor vi hver især har fået identificeret personlighed, værdier, menneskelige top-talenter og non-talenter - samt disses paradokser.

Jeg, såvel som medarbejdere, er efter de individuelle gennemgange nu gearet til at spotte de opgavetyper, vi hver især trives bedst med, så vi kan løse dem med mindst mulig energi og få højst muligt output.

Jeg føler virkelig, at vi har fået formet brikkerne og vi nu kan begynde at lægge puslespillet og skabe nogle endnu bedre teams, som forstår og supplerer hinandens talenter.

Det vil give os bedre bundlinje. Økonomisk såvel som socialt"

"Personlighedstests har det med at give et temmelig karikeret - og derfor begrænset brugbart - billede af et menneske. Sådan er TT38 ikke.

TT38 tegner en nuanceret profil, der bedre tager højde for de ofte meget modsatrettede kvaliteter, vi hver især besidder. Konklusionerne begrænses ikke til "blå personlighed med lidt grøn, så derfor er du sådan", men bygges på data om en lang række personlige træk og tager højde for samspillet imellem dem. Det hele præsenteres på en forholdsvis overskuelig måde og suppleres af kyndig udspørgen og tolkning fra Kenneth og Leos side, så de sidste nuancer kommer med.

De varmeste anbefalinger herfra til både rekruttering, effektivisering og ren og skær nysgerrighed."

1 / 4