Reboarding
Der er ofte et stort fokus på preboarding, rekruttering og onboarding, men en af virksomhedens vigtigste ressourcer er de nuværende medarbejdere. Det er dyrt at rekruttere, og derfor kan det være fornuftigt først at se på, om en nuværende ansat kan excellere i den ledige rolle. Når en medarbejder skifter jobrolle, leder eller arbejdsopgaver internt, så er det her vigtigt, at virksomheden går ind og understøtter vedkommendes ”reboardings-proces”. Her øger virksomheden markant sine chancer for, at medarbejderen får succes i den nye rolle. Reboarding dækker over alle processer, hvori en medarbejders rolle redefineres i vid udstrækning. Noget af det vigtigste at se på, er treenigheden bestående af: Nærmeste leder – Arbejdsopgaver – Kollegaer/Kultur. Når følgende 3 ting er i godt samspil, medfører det at vedkommendes talenter i sandhed er iscenesat, og her har medarbejderen størst muligt potentiale for succes.

Treenighedens samspil kaldes det talentmæssige ”sweetspot”. Dette opnås når dine arbejdsopgaver ligger inden for dine toptalenter, og nærmeste leder aktivt og løbende bruger dette til at lede og udvikle dig, alt imens kulturen omkring dig passer til motivations-, drive- og stressstyrkerne. Konsekvensen af manglende reboarding kan derfor være, at vedkommende rykker sig væk fra ”sweetspottet” når den nye rolle defineres, på baggrund af disse 3 parametre. Ledere der bruger talenttesten, har derfor større sandsynlighed for at iscenesætte medarbejderens talenter i den nye stilling, og samtidig sikre at treenigheden opretholdes. Det gælder især også ift. stress og trivsel generelt.

Ledere som aktivt bruger talenttesten i reboarding-processen, formår at iscenesætte medarbejderens talenter og styrker målrettet og tilpasset til det nye miljø. Dette gør processen kortere, mere effektiv, og øger chancerne for bedre trivsel og udvikling. Indledende kan sandsynligheden for succes i det kommende miljø afdækkes, samt om de forestående opgaver passer til medarbejderens talenter. Derved kan en ineffektiv omstrukturering undgås. Et eksempel er, at det ikke altid er topsælgeren som bliver den dygtigste leder. Testen kan forebygge forkerte ledelsesbeslutninger, og samtidig forklare medarbejderen hvorfor en anden rolle er mere passende. Det opretholder motivation og holder på medarbejderne.
